Moikka kaikille!

Työpaikallani lomautukset ovat iskeneet päälle, kuten monessa muussakin yrityksessä. Nyt olen ollut kotosalla pari viikkoa ja lomautusta on vielä jäljellä kuusi viikkoa. Rahallisesti kuitenkin pärjään ihan hyvin, muutama satanen jää käteen vähemmän kuin töissä ollessa.

Koronan aikaiset poikkeusajat rajoittivat elämää melkoisesti minunkin kohdalla ja olen nyt toistamiseen lomautettuna, mutta onneksi säästöjä on kertynyt töissä ollessa sen verran, että pääsisi vaikka ulkomaille asti. Kotona tylsistyessä sitä alkaa tekemään kaikenlaisia asioita, joita ei ehdi kiireisen arjen keskellä.

Olen käyttänyt aikani myös rahan kulutuksen tarkkailemiseen. Selasin tiliotteita taaksepäin ja kävin menot läpi. Huomasin monta turhaa kuukausittaista menoa, joiden maksu oli mennyt automaattisesti maksukortilta. Esimerkiksi erilaiset suoratoistopalvelut ja äänikirjapalvelut, joita en edes enää käyttänyt. Lopulta irtisanoin nämä palvelut ja säästin joitain kymmeniä euroja kuukaudessa.

Huomasin myös, että puhelinliittymäni lasku oli aluksi 9 euroa halvempi kuin myöhemmin. Tarkemman selvityksen jälkeen tajusin, että tarjousjakso oli päättynyt, mikä aiheutti hinnan nousun. Puhelinliittymä on yksi pakollisista kuukausittaisista maksuista, joten sitä en tietenkään voinut irtisanoa. Luin netistä, että puhelinliittymän kilpailuttaminen voi olla hyvä idea. Etsin netistä tietoa puhelinliittymien kilpailuttamisesta ja löysin vertailupalvelun, joka sisälsi kaikki suosituimmat puhelinliittymät ja niiden tarjoukset. Vertailu oli helppoa ja löysin nopeasti uuden liittymän, joka oli halvempi kuin nykyinen. Säästin noin 100 euroa vuodessa.

Kannattaa kiinnittää huomiota siihen, mihin rahaa kuluu kuukausittain, sillä pienetkin muutokset voivat tuoda säästöä pitkällä aikavälillä. Puhelinliittymän kilpailuttaminen voi olla helppo tapa säästää rahaa, kunhan etsii sopivan vertailupalvelun ja vertailee eri tarjouksia. Saas nähdä mitä sitä huomenna keksisi tekemistä. Nyt se on moro!